Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Şubat ayındaki düşüğünden beri en büyük dört günlük kaybının ardından sıçrama yaptı.

Birleşik Krallık'ın eski telekomünikasyon tekeli BT Group Plc., tahminlerin üzerinde kar açıklamasının ardından, telekomüniskasyon hisselerini sektör grupları arasındaki en büyük kazançları gerçekleştirmelerine öncülük etti. Enerji üreticileri, ABD üretiminin sekiz ayın en büyük düşüşünü göstermesinin arından petrol fiyatlarının artmasıyla, yukarı tırmandı. Repsol SA, arıtma ve kimyasal madde bölümü performanslarının düşük petrol fiyatlarını telafi ederek, çeyreklik karının analist beklentilerini aşmasıyla yüzde 5.1 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.7'ye kadar olan yükselişini azaltarak, Londra'da saat 16:32'de yüzde 0.2 yükseldi. İsviçre, Danimarka, İsveç ve Finlandiya'daki piyasaların dahil olduğu bölgedeki tatiller dolayısıyla, işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 20 altındaydı.

Londra'da Barclays Plc!nin refah yönetim birimi yatırım strateji müdürü William Hobbs, "Müşterilerimize bunların para kazanmak için iyi birer fırsat olduğu tavsiyesini veriyoruz." dedi ve "Dünya büyüyor ve yıla baktığımızda büyük olasılıkla biraz daha hızlı büyüyecek. Eflasyon geriliyor ve bu durum basitçe bu seviyelerde fiyatlanmadı." diyerek görüş bildirdi.