Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard bugün Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara'da yaptığı konuşmada, FOMC'nin Haziran ayındaki toplantısının canlı olmaya devam ettiğini, Mart ayıyla karşılaştırmak için birçok veriye sahip olacaklarını ve bu verilere göre bir karar vereceklerini açıkladı.

Küresel etkilerin 2016'nın ilk yarısında azaldığını söyleyen James Bullard, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmak için referanduma gitmesini ve Brexiti'i küresel boyuntta endişe verici bir olay olarak görmediğini açıkladı. Bunun yanı sıra, son rakamların finansal stresin düştüğünü ve güçlü doların etkilerinin de azaldığını ifade etti.

Dallas Fed Başkanı Robert Steven Kaplan ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ise, Fed'in Haziran ayındaki toplantısında Brexit ihtimalini de göz önünde bulundurmak zoruna olduğunu vurguladı.

Bullard, Fed'in ve piyasaların faiz artırımı tahminlerinin arasındaki boşluktan ise endişe duyduğunu bildirdi. St Louis Fed Başkanı, "İstihdam piyasaları, enflasyon rakamları ve küresel etkiler, FOMC'nin medyan tahmininin doğruya daha yakın olduğunu gösteriyor." dedi.

Bullard, Fed'in cephanesinin tükenmediğini, gerektiğinde daha fazla müdahelede bulunabileceğini vurguladı.

James Bullard, istihdam piyasasının nispeten dar olduğunu, enflasyon harici petrolün bir şekilde yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca piyasa odaklı enflasyon beklentilerinin iyileştiğini ancak 2014 yazında incelenen seviyenin altında olduğunu ifade etti.

2008 yılından beri St Louis Fed başkanlığı görevini yürüten James Bullard'ın bu sene FOMC'de oy hakkı bulunuyor.