Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Fed'in bu yıl en azından bir faiz artırımına gideceği yönündeki trader bekletilerinin, beklentinin altında gelen ABD istihdam verisine rağmen korunmasıyla birlikte dolar karşısında zayıfladı.

Japonya parası, geçtiğimiz hafta dolar karşısında yüzde 0.6 değer kaybetmesinin ardından, bir dolar göstergesinin Kasım ayından bu yana en büyük haftalık kazancını kaydetmesiyle birlikte kayıplarını genişletti. ABD Çalışma Bakanlığı'nın Cuma günkü açıklamasına göre tarım dışı istihdam istihdam, geçtiğimiz ay 160,000 artarken, Bloomberg anketien katılan ekonomistlerin tahminleri 200,000 seviyesinde geleceği yönünde idi. New York Fed Başkanı James Dudley, New York Times ile geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen bir mülakatta merkez bankasının bu yıl iki kez faiz artırımına gitmesinin makul bir beklenti olduğunu ifade etti.

Tokyo'da FPG Securities Co.CEO'su Koji Fukaya, “yen şimdiki şartlara göre muhtemelen dolar karşısındaki zirvesini gördü. İstihdam raporu, spekülatörlerin halihazırda yukarı yönlü yen pozisyonuna ek ivme sağlayamadı. ABD verileri kötü gelmediği sürece, yenin tırmanışını destekleyecek bir unsur yok” dedi.

Yen, TSİ 09:38'de dolar karşısında 107.63 seviyesinden işlem gördü.Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yatay seyrederek 1177.37 puan oldu.