Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Maliye Bakanı'nın yeni zayıflatmak için 201 yılından bu yana ilk kez gidilebilecek olası bir müdahaleye ilişkin uyarısıyla birlikte, Bank of America Corp. (BofA) stratejistleri faiz türevlerinden kar elde edilebileceğini düşünüyor.

BofA'ya göre Japonya'nın geçmişteki yen satışları, nakit doların çoğalmasına ve paranın bir kısmının ABD hazine tahvillerine gitmesiyle tahvil alımlarına neden oldu.

Bankanın, 6 Mayıs tarihli bir notunda traderların, hazine tahvillerine olan ek talebin swap oranlarına göre tahvil faizlerini düşürmesinden yararlanabileceği görüşü yer aldı.

Yen, Maliye Bakanı Taro Aso'nun hükümetin Döviz piyasasına istikrar kazandırmak amacıyla gerekli olması durumunda harekete geçebileceğini açıklaması ardından Salı günü değer kaybetti. Aso, mecliste gerçekleştirdiği konuşmasında Japonya para politikasının hedefinde ABD olmadığını tekrarlamıştı.

New York'ta BoA yöneticisi Shyam Rajan, “Maliye Bakanlığı'nın müdahale etmesinin hemen ardından, hazine ihalelerindeki ve ikincil piyasadaki alımlardaki yabancı katılımı önemli ölçüde artacaktır” dedi ve “Geçtiğimiz yıl açıkça gördük ki tahvil piyasasındaki bu tarz arz-talep şokları en iyi şekilde faiz oranları yoluyla değil, swaplar ile trade ediliyor.