Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, petroldeki düşüş ve Apple Inc.'nin Haziran 2014'ten bu yana en düşük seviyesine inmesinina rdından teknoloji hisselerine gelen satışlarla değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşerek Tokyo saati ile 09:06'da 127.26 seviyesine geriled,. Endeks bu haftaki kazancını yüzde 0.1'e daralttı. Hisse senetlerinde Şubat ayındaki dip seviyeden başlayan yukarı ivme, küresel ekonomideki yavaşlama işaretleri ve hayalkırıklığı yaratan şirket karlarının merkez bankası yetkililerinin büyümeyi etkin bir şekilde güçlendirip güçlendiremeyeceğine ilişkin endişeleri artırması ile birlikte, son bir ayda teklemeye başladı.

Old Mutual Global Investors (Asia Pacific) Ltd. yatırım direktörü Oliver Lee, "Mart ve Nisan ayındaki rallinin ardından, durum biraz belirsiz görünüyor," dedi ve "Piyasada çok fazla inanç yok. Piyasa halen merkez bankası beklentileri ve kur hareketleri ile yön buluyor. Japonya'da kar sezonu iyi değil" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 tırmandı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi fazla değişmezken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.1 düştü. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.23 düştü.