Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladı. Kabinede Mehmet Şimşek yeniden Başbakan Yardımcılığına getirildi.

65. Hükümette başbakan yardımcılıklarına Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Numan Kurtulmuş ve Veysi Kaynak getirilirken Nihat Zeybekci ise yeniden Ekonomi bakanı oldu. Kabinede Başbakan Yardımcılığı görevinde yer almayan isim Yalçın Akdoğan oldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanlığına Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanlığına Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanlığına Akif Çağatay Kılıç getirildi.

-KABİNENİN TEK KADIN BAKANI İSTANBUL MİLLETVEKİLİ KARA OLDU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz oldu.

65. Hükümetin kabinesinde yer alan tek kadın bakan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya oldu. AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Kaya, elektrik elektronik mühendisi ve tıp doktoru.  

Başbakan Yıldırım, kendisinden boşalan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğunu Kars Milletvekili Ahmet Aslan'a teslim etti.

- ELİTAŞ YENİ KABİNEDE YER ALMADI 

64. Hükümette görev yapan Yalçın Akdoğan, Sema Ramazanoğlu, Volkan Bozkır, Fatma Güldemet Sarı, Mustafa Elitaş, Cevdet Yılmaz, Mahir Ünal, Mehmet Müezzinoğlu ise yeni kabinede yer almadı.

Bakanlar Kurulu, şu isimlerden oluştu:

Binali Yıldırım, Başbakan

Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı

Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı

Veysi Kaynak, Başbakan Yardımcısı

Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı

Tuğrul Türkeş, Başbakan Yardımcısı

Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı

Ömer Çelik, AB Bakanı 

Naci Ağbal, Maliye Bakanı 

Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı

Faruk Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanı

Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı

Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı 

Lütfi Elvan, Kalkınma Bakanı 

İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı 

Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı

Fatma Betül Sayan Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

Recep Akdağ, Sağlık Bakanı

Ahmet Aslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

65. HÜKÜMETTE OLMAYAN İSİMLER

64. hükümette olup da 65. Hükümette yer almayan ve kabine dışı kalan isimler ise, Fatma GÜldemet Sarı, Sema Ramazanoğlu, Mehmet Müezzinoğlu, Volkan Bozkır, Mustafa Elitaş, Cevdet Yılmaz oldu.

Başbakan Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabine, ilk toplantısını yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacak.