Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hint Rupisi, ABD faiz artırımı ihtimalinin artarak Hindistan tahvillerinden çıkışı desteklemesiyle, kayıplarını dokuzuncu güne taşıyarak Kasım 2007'den bu yana görülen en uzun düşüş serisini kaydetti.

Rupi cinsinden tahvillerdeki yabancı sahipliği Pazartesi günü, daha fazla Fed yetkilisinin ABD faiz artırımı destekler nitelikteki şahin yanlısı açıklamalarının etkisiyle, altıncı günde de düştü. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Nisan ayı toplantısına ilişkin geçtiğimiz hafta yayınlanan tutanaklar Fed'in Haziran ayı toplantısı için faiz artırımı tarafında olduğunu işaret etmişti. Fed fonlama oranı vadeli kontratlarına göre geçtiğimiz haftanın başında yüzde 4'te bulunanHaziran faiz artırımı ihtimali şimdi yüzde 32 düzeyinde bulunuyor.

Hint Rupisi Bombay'de dolar karşısında yüzde 0.4 zayıflayarak 67.7550 seviyesinden işlem gördü. Bloomberg tarafından yerel bankalardan alınan fiyatlara göre Rupi'nin dolar karşısında 11 Mayıs'tan itibaren kayıpları yüzde 1.8 oldu. Hindistan parası bu yıl yüzde 2.4 değer kaybederek Asya'nın en kötü performansını gösterdi.

Singapur'da DBS Bank Ltd. ekonomist Radhika Rao, Salı günkü raporunda “FOMC tutanaklarındaki daha az güvercin ton Haziran/Temmuz faiz artırımları beklentilerini artırdı” ifadesi yer aldı.