Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden çıkmasına yönelik referanduma bağlı riskleri değerlendirmenin, görevi nedeniyle kendisi için bir zorunluluk olduğunu bir kere daha ifade etti.

Carney, Parlamento'da Hazine Komitesi'nde parlamenterlere yaptığı konuşmada, BOE'nin sorumluluğu sadece "enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde hedefe getirmenin maliyetlerini raporlamak değil, diğer riskler ve etrafındaki risklerin de bildirilmesidir." dedi. Carney, referandum kararının "bu maliyetleri maddi biçimde değiştirebileceğini" söyledi.

Carney ve ekibi Brexit'in büyümeyi yavaşlatacağı ve sterlinde düşüşe neden olarak enflasyon baskısı oluşturabileceği konusunda hemfikirdi.

BOE yetkilileri, merkez bankasının Brexit'in ekonomide neden olacağı zararlara yönelik uyarısını artırmasının 2 hafta ardından görüşlerini bildirdi. Carney, Avrupa Birliği'ni terk etme yönünde bir kararın resesyona yol açabileceğini söylemişti.

Carney'in açıklamaları Parlamento'daki Brexit yanlılarının tepkisine yol açabilir. Muhafazakar Parti üyesi Jacob Rees-Mogg, BOE Başkanı'nın politik açıdan yanlı tutumu nedeniyle görevden alınması gerektiğini savunmuştu.