Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(güncellendi)

Monsanto Co., Almanya'nın Bayer AG şirketinin 62 milyar dolarlık satın alma teklifini, fiyatı düşük bulduğu için reddederken, hala anlaşmaya dair konuşmalara açık olduğunu söyleyerek, hali hazıda hisseleri sert düşün Alman firmayı fiyatı artırmak için baskı altına soktu.

St. Louis merkezli şirket daha yüksek bir teklif beklediğini ve Bayer ile yapılacak görüşmelerde daha fazla zaman aradığı söyledi. Monsanto 'nun teklife hala açık olduğu çünkü birleşmede stratejik gerekçeler gördüğü bildirildi. Monsanto yönetim kurulu oy birliğiyle Bayer AG'nin teklifini reddetti.

New York'ta Sanford C. Bernstein & Co. analisti Jonas Oxgaard'a göre, Bayer'in daha büyük bir teklifle gelmesinin olası olduğunu söylerken, hisse başına 135 doların altındaki teklifleri Monsanto'nun kabul etmesinin zor olduğunu belirtti.

Bayer, Monsanto'yu satın alması durumunda dünyanın en büyük zirai ilaç ve genetiği değiştirilmiş tohum tedarikçisi olacak. 20 yıl önce Monsanto'nun pazarladığı genetiği değiştirilmiş tohumlar, şimdi ABD'de yetişen mısır ve soya fasulyesinin büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Monsanto ayrıca Latin America ve Hindistan'ın da dahil olduğu yabancı pazarlara da tohum satışı gerçekleştiriyor.

(güncellendi)