Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çinli yetkililer, önümüzdeki ay ABD'li mevkidaşlarıyla gerçekleştirecekleri toplantılarda Haziran'da faiz artırımı ihtimali konusunda bilgi edinmeye çalışacak.

Konuya yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre, Çin'in, Fed'in faiz artırımının piyasalar ve yuan üzerindeki etkisi karşısında hazırlıklı olmak istemesi nedeniyle, Çinli delege ABD'li mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerin sonucunda faiz artırımı için Haziran'ın mı yoksa Temmuz'un mu daha olası bir tarih olduğu çıkarımını yapmaya çalışacak. Kaynakların aktardıklarına göre, Çin, eğer Fed faiz artıracaksa bu artırımın Temmuz'da gerçekleşmesini tercih edebilir.

Çin para birimi, Fed'in Aralık'tan bu yana ilk kez faiz artıracağına yönelik beklentilerin artmasıyla zayıfladı. Yuan bu ay yüzde 1.2 düşerek Hindistan, Brezilya ve Malezya gibi dolar karşısında değer kaybeden benzer gelişmekte olan ülke para birimlerinin arasına katıldı. Çarşamba günü, Çin Merkez Bankası'nın son 5 yıldaki en zayıf referans oranını belirlemesiyle, yuan 3 ayın düşüğünde işlem gördü.