Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, MHP kararıyla ilgili, "18. Daire üyeleri vicdanlarıyla karar vermiştir ve karar kesindir" dedi.

Yargıtay Başkanı Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin MHP'ye ilişkin kararını, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem" şeklinde değerlendirdi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasını, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem." şeklinde değerlendirdi.

Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu'nca Rixos Otel'de düzenlenen "Adil Yargılanma Hakkı ve İfade Özgürlüğü" konulu seminerin açılışına katılan Cirit, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını oy birliğiyle onamasını değerlendiren Cirit, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem." diye konuştu.

Başkan Cirit, karar öncesi daireye yöneltilen eleştirileri nasıl değerlendirdiğinin sorulmasına karşılık da "Haksız ve yanlış" dedi.