Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Standard Life Investment gelişmekte olan piyasalar borçlanma araçları yatırım direktörü Kieran Curtis, yeni hükümetin uzun vadeli zorluklara hitap edecek reformları artırmasının muhtemel gözükmediği görüşünü öne sürerek Türkiye için "ağırlığı azalt" pozisyonlarını koruduklarını açıkladı.

Curtis Londra'da katıldığı bir brifing sonrasında gerçekleştirdiği mülakatta, "Son siyasi gelişmeler kısa vadede olumlu, ve Şimşek'in tekrar Başbakan Yardımcısı olarak atanması yatırımcılar için bir süreklilik işareti. Ancak, Türkiye ekonomisinin karşı karşıya olduğu yapısal sorunlar nedeniyle uzun vadeli görünüm olumsuz kalmaya devam ediyor." dedi.

Curtis'e göre, yeni hükümetin, yatırımcıların görmek istediği ekonomik reformlara odaklanması pek olası gözükmüyor.

Yerel para biriminden tahvil yatırımlarını yöneten Curtis, "Yeni hükümet yetkilileri ekonomik reformlar gerçekleştirmekten ziyade anayasayı değiştirmeye odaklanmış durumda." yorumunda bulundu.

Curtis, geçtiğimiz birkaç yılda şirketlerin borçlanmasındaki artış göz önüne alındığında, hükümetin bu riski nasıl yöneteceğinin izlenileceğini söyledi. Öte yandan, Curtis jeopolitik risklerin yüksek kalmaya devam ettiğini ifade etti.

Standard Life Rusya ve Güney Afrika için de "ağırlığı azalt" tavsiyesinde bulunuyor. Curtis, Güney Afrika'nın kredi notunun yakın bir zamanda düşürülebileceğini düşünüyor. Standard Life Meksika, Hırvatistan ve Peru için "ağırlığı artır" tavsiyesine sahip. 

Standard Life websitesine göre, şirket'in gelişmekte olan piyasa yerel para cinsi borç araçları fonu Nisan sonu itibariyle 102 milyon dolar değerinde varlık yönetiyordu.