Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Qatar National Bank'ın (QNB) Finansbank’tan hisse satın almasının grup için “dikkate değer avantajlar” sunacağını açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Qatar National Bank’ın Türk bankası Finansbank ile planlanan satın alımı grup için dikkat değer avantajlar oluşturuyor. Fakat görece oynak gelişen bir piyasadaki bu büyük satın alım, yerel operasyonlardaki düşük petrol fiyatlarının oluşturduğu zorluklara ek olarak bankanın varlık kalitesini aşağı yönlü risklere maruz bırakabilir.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Reyting kuruluşumuz QNB’nin yüksek sermaye tamponlarına sahip olması sebebiyle bu risklerin yönetilebilir seviyede olmaya devam etmesini beklemektedir.” yorumunda bulunuldu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Moody’s Analisti Elena Panoyiotou ise “Finansbank, QNB için Türkiye’de yerleşmiş dengeli portföyü ile uzun vadeli büyüme potansiyeli olan, stratejik olarak iyi ve uygun bir seçim. Buna rağmen satın alım jeopolitik gerilimler, para birimindeki oynaklık, ekonomik yavaşlama gibi ödemeler üzerinde baskı oluşturabilecek aşağı yönlü riskleri de beraberinde getiriyor.” dedi.