Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:05'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, Mart ayından bu yana en güçlü günlük kazançlarının ardından, güçlü ekonomiye dair sinyallerin, ekonominin faiz artırımına karşı dayanıklı olabileceği beklentilerini artırmasıyla yükseldi.

S&P 500'deki bankalar bugünkü harekete öncülük ederek, Fed'in faiz artırım beklentilerinin artmasıyla 6 Ocak'tan beri en yüksek seviyelerine geldi. Bank of America Corp. ve Citigroup Inc. yüzde 1.6'dan daha fazla ralli yaptı. Ham madde şirketlerindeki kazançları da destekleyen dolardaki gerilemenin de yardımıyla enerji üreticileri yükselen petrol fiyatlarını takip ederek yükseldi.

S&P 500, New York'ta yüzde 0.7 yükselerek 2,090.37 seviyesine geldi ve iki haftanın ilk arka arkaya kazancını gerçekleştirmiş oldu.

Columbia Threadneedle Investments kıdemli portföy yönetcisi Anwiti Bahuguna, "Piyasalar Haziran ya da Temmuz ayında faiz artırımının kötü bir fikir olmadığı kanısına varıyor." dedi.

Geçen hafta Fed tutanaklarındaki şahin yorumlar ile birlikte gelişen ekonomik rakamlar, merkez bankasının Haziran ayında faiz artırabileceği beklentilerini artırmıştı. 3 Fed bölge başkanının bugün konuşması bekleniyor ve Fed Başkanı Janet Yellen'in ise Cuma günü açıklamalarda bulunacak.

(23:05'te güncellendi)