Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, dolardaki rallinin durmasının ardından, yedi haftanın en düşük seviyesinden toparlandı ve altı günlük düşüşünü sonlandırdı.

Spot altın yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,234.36 dolara kadar yükseldikten sonra, Singapur saati ile 09:40'ta 1,231.78 dolara geldi. Metal Çarşamba günü 1,217.93 dolar ile 6 Nisan'dan bu yana güniçi en düşük seviyesini gördü ve kayıplarını altıncı güne taşıdı. Bu, Kasım ayından bu yana en uzun düşüş dönemini işaret ediyor.

Altın, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ve buna bağlı olarak, yatırımcısın faiz ödemesi yapmayan altının cazibesinin azalması ile birlikte, Kasım ayından bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi. Ocak 2015'ten bu yana en iyi aylık performansını gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Perşembe günü, momentum göstergesinin doların çok kısa sürede çok hızlı yükseldiğini işaret eden seviyeye yaklaşması ile birlikte, kaybını ikinci güne taşıdı.

Singapur'da GoldSilver Central Pte idari direktörü Brian Lan, "Değerli metallerin bir miktar yükselmesinin nedeni zayıflayan dolardı," dedi ve "Daha önce altının keskin bir şekilde düştüğünü görmüştük, bu hafif bir düzeltme" şeklinde görüş bildirdi. Lan, ayrıca, yatırımcıların Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gidip gitmeyeceği konusunda daha fazla işaet beklediğini sözlerine ekledi.