Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, petrolün varil başına 50 dolara yakın seviyelerde işlem görmesi ve ABD ekonomisinin daha yüksek faiz oranına dayanıklı olduğu yönündeki iyimserliğin etkisiyle, enerji şirketleri ve ilaç şirketleri öncülüğünde kazançlarını ikinci güne taşıdı.

Japonya Topix Endeksi Tokyo saatiyle 12:45'te yüzde 0.4 artarak 1,347.53 puan seviyesine yükseldi ve 27 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. Gösterge, erken işlemlerdeki yüzde 1.1'lik kazançlarını azalttı. Endekste düşen her üç hisse senedine karşılık beş hisse yükseldi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek 16,824.97 puan oldu. Yen, iki günlük kayıplarına ara verdi ve dolar karşısında yüzde 0.5 değer kazanarak 109.69'dan işlem gördü. Petrol on ayın en yüksek seviyesinden işlem gördü.

Mizuho Securities yöneticisi Nobuhiko Kuramochi, “ABD ekonomisi yüksek faizler ve güçlü dolara karşın güçlü. ABD şirket karları görünümü yılın ikinci yarısında değişmezse, ABD hisse senetlerinin daha fazla yükseldiğini görebiliriz. Bu gerçekleşirse, Japonya hisseleri de destek bulur” dedi.

İlaç şirketleri, Topix Endeksi'nde en güçlü artışı gerçekleştiren sektör oldu. Aska Pharmaceuticals Co. hisse senetleri yüzde 6.2 yükselirken, Shionogi & Co. hisseleri yüzde 3.6 değer kazandı. Takeda Pharmaceutical Co. yüzde 2.6 artış kaydetti.

Nikkei 225 Endeksi'nde en güçlü yükselişi yüzde 5.5 ile Mitsubishi Motors Corp. gerçekleştirdi. Petrol arama şirketi Inpex Corp. hisseleri yüzde 3 yükselirken, JX Holdings yüzde 1.7 arttı.