Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Halkbank hisse senetlerinde Perşembe günkü kayıplar, Rıza Zarrab'ın ABD'de yürütülen soruşturmasında banka eski genel müdürü Süleyman Aslan'ın da adının geçtiği yönündeki iddiaların etkisiyle, Çarşamba günkü kapanış fiyatı 9.29 TL'ye göre gün içi işlemlerde yüzde 3.20'yi aştı.

Perşembe günkü işlemlerde 9.15 TL seviyesinden açılan Halkbank hisse senetleri, söz konusu soruşturmada bankanın eski genel müdürü Aslan'ın da isminin geçtiği yönündeki iddiaların etkisiyle 8.97 TL'ye kadar geriledi. Gün içi işlemlerde kayıpları yüzde 3.20'yi aşan banka hisseleri bir miktar toparlanmasına karşın kayıplar yaklaşık yüzde 3 seviyesinde seyrediyor.

ABD'de Mart ayında tutuklanan işadamı Rıza Zarrab, ABD yaptırımlarını gözardı ederek İran'a yardım ettiği ve yüz milyonlarca dolarlık mali işlem gerçekleştirdiği iddialarıyla karşı karşıya.

Halkbank hisse senetleri, saat 11:32'de yüzde 2.91 düşerek 9.02 TL'den işlem gördü.

A1 Capital Menkul Değerler Direktörü Belgin Maviş, konuya ilişkin BloombergHT'ye yaptığı değerlendirmede, “bu sabah itibariyle savcıların yapmış olduğu açıklaması Rıza Zarrab'ın 50 milyon dolarlık kefalet başvurusunun reddedilmesi sonrasında o metnin, iddianamenin içerikleri Borsa İstanbul üzerinde etkilimi dersen, evet, şu anda baktığımızda ismi geçen, iddianamede yer alan hisseler üzerinde bir baskı oluştuğunu görmekteyiz” şeklinde görüş bildirdi.

Maviş, “Buda zaten satış baskısı altında olan endeksi aşağı yönlü hareketlendiriyor. Özellikle iddianamede yer alan Halkbank'ın üzerindeki baskıları net bir şekilde görebiliyoruz. Sabah satlerinde 9.15 TL seviyesinden başlamıştı güne. 8.97 TL'ye kadar geriledi. Şu an 9 ve 9'un biraz üzerinde” dedi.

Maviş, “Ancak günün ilerleyen saatlerinde Halkbankasının bu konuya dair bir açıklama yapması durumunda değişebilir mi? Evet bu söz konusu olabilir ama endeks üzerinde baskısı çok büyük olamasa da, bunun bir baskı yarattığını net bir şekilde söyleyebilir. Gelecek olan her açıklama (endekse) yön verecek gibi görünmekte” diye devam etti.