Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, otomotiv üreticilerindeki kazançlarla ve madenciliğin bankacılıktaki kayıpları dengelemesiyle, bir ayın zirvesinden hafif değişti.

ArcelorMittal, Avrupa Komisonu'nun daha fazla ülkeyi içermek için çekil ithalatı dampingi soruşturmasını genişletebileceği beklentileriyle, yüzde 7.1 yükselerek emtia üreticilerine öncülük etti. Otomotiv bağıntılı hisse senetleri, PSA Peugeot Citroen ve Renault SA'nın yüzde 2.5'tan fazla artmasıyla, sektör grupları arasında en büyük kazançları sağladı. Banco Popular Espanol SA, 2.5 milyar euroluk hisse satacağını açıklamasının ardından yüzde 27 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içindeki yüzde 0.3'lük kaybını sildikten sonra, Londra'da saat 16:34 itibariyle yüzde 0.1 yükseldi. Endeks son iki seansta, ABD ekonomisinin olası Haziran faiz artırımına dayanıklı olacağı iyimserliğiyle, yüzde 3.6 yükseldi.

Londra'da CMC Markets piyasa analisti Michael Hewson, "Asıl sınav son iki gündeki kazançları sürdürüp sürdüremeyeceğimiz. Avrupa hisse senetlerinin genel görünüşü doğrultusunda yatırımcılarda inanç eksikliği var. Şu anda bu katalizörün nereden geldiğini göremiyorum." diyerek görüş bildirdi.

Avrupa hisse senetleri, 20 Nisan'da ulaştığı üç ayın zirvesinden sadece yüzde 0.5 aşağıda. Bu haftanın öncesi, Stoxx 600'ü Şubat ayının düşüğünden yüzde 16 yukarı iten ralli, yavaşlayan küresel büyüme, Fed'in para sıkılaştırma politikası ve karışık gelen şirket gelirleriyle durmuştu.