Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, yatırımcıların Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün yapacağı konuşmayı beklemeleri ile birlikte yükseldi ve bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi son beş haftanın ilk haftalık çıkışına yöneldi. Japonya hisse senetleri, satış vergisindeki artışın ertelenebileceği spekülasyonuna bağlı olarak değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 09:08'de 127.76 seviyesine çıktı. Endeks bu ay, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitme olasılığının artmasının dünyanın en büyük ekonomisi ABD'deki güçlenme işaretlerine ağır basmasının etkisiyle yüzde 2.6 geriledi. Fed Başkanı Janet Yellen, bugün Harvard Üniversitesi'nde bir konuşma yapacak.

Wellington'da Craigs Investment Partners özel varlık yönetimi müdürü Mark Lister, "Halen bir miktar temkinliyiz," dedi ve "Yellen muhtemelen faiz artırımını istediği ve bunun onların planı olduğu yolundaki söylemine devam edecek. Hisse senedi piyasaları halen orta vade bazında değer sağlıyor ve hisse senetleri açık bir şekilde getiri elde edebileceğiniz yegane yer. Bir geri çekilmeyi memnuniyetle karşılıyoruz, zira bu hareket daha makul fiyatlardan alım fırsatı getiriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, Başbakan Shinzo Abe'nin satış vergisi artışını erteleyeceği yolunda basında çıkan haberlerin ardından yüzde 0.4 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.4 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.3 tırmandı. Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.