Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, ekonominin yavaşlamasıyla birlikte ücret artışlarındaki yükselişinin de yavaşladığına ilişkin endişelerin etkisiyle, Temmuz 2012'den bu yana görülen en uzun haftalık düşüş sürecini gerçekleştirdi.

Şanghay Bileşik Endeksi,, Cuma gününü yüzde 0.1 ekside kapatmasıyla kayıplarını altıncı haftaya taşıdı. Sanayi sektörü, ilaç ve tüketici ürünleri üreticileri bu haftanın en kötü performans gösteren sektörleri oldu. China Southern Airlines Co. ve Air China Ltd. hisseleri, yükselen yakıt fiyatları ve zayıflayan yuanın etkisiyle, aynı süreçte yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Çin hisselerine yönelik algı, ekonomik göstergelerde Mart ayındaki iyileşmenin Nisan'a taşınamamasıyla birlikte negatife döndü. Yatırımcıların Çin hisselerine yönelik negatif algısında, People's Daily'nin Çin'de yüksek borçluluk oranıyla ilgili dikkatleri çeken uyarısı da etkili oldu.

Şanghay Bileşik Endeksi, bu hafta yüzde 0.2 düşerek 2,821.05 puana geldi. Bu ay yüzde 4 düşen endeks, bu yılki kayıplarını yüzde 20'ye taşıyarak Bloomberg tarafından takip edilen 93 küresel endeks arasında en kötü performansı gösterdi.