Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın fiyatları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın, iyileşen ABD ekonomisinin "önümüzdeki aylarda" diğer bir faiz artırımının olabileceği anlamına geldiğini söylemesi ve bunun sonucu doların Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

Spot altın yüzde 1 düşüşle ons başına 1,200.03 dolara kadar inerek 17 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati iile 10:11'de 1,202.09 dolara geldi. Fiyatlar böylelikle düşüşünü dokuzuncu güne taşıdı ve bir yılı aşkın sürenin en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi. Altın ayrıca 2013'ten bu yana en büyük aylık kaybına ilerliyor.

Yellen, bir dizi Fed yetkilisinin geçen hafta, ABD ekonomisindeki güçlenmenin daha sıkı bir para politikasının düşünülebileceği anlamına geldiği yolundaki değerlendirmelerini teyit etti. ABD'de Cuma günü açıklanan verinin büyümenin birinci çeyrekte ilk açıklanan rakama göre daha hızlı gerçekleştiğini göstermesinin ardından, Haziran ayında faiz artırımı olasılığı yüzde 30'a ve Temmuz ayında ise yüzde 50'ye çıktı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.2 tırmandı.