Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, Çin anakarasındaki benzerlerine göre ucuz kalan değerlemelerin yatırımcıları cezbetmesiyle, sanayi şirketlerinde görülen bir ralliyle birlikte üç haftanın zirvesine tırmandı.

Hang Seng China Enterprises Endeksi, öğle arasında yüzde 0.7 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi kayıplarını geri aldı ve 2012 yılından bu yana en uzun düşüş serisi olan ardı ardına altı haftalık kayıplarına ara vermeye hazırlandı. Şanghay ve Shenzen Borsaları Cuma günü, işlemlerin durdurulmasını kısıtlayan kurallar ilan etti. Söz konusu hamle, ülkenin hisse senetlerinin MSCI Inc.'in gösterge endekslerinde yer alma ihtimalini artırıyor.

Şanghay'da “H hisseleri değerlemeleri anakara A hisselerinden çok daha ucuz. Bu da bazı bazı kurumsal alımları çekiyor” diyen JK Life Insurance Co. fon yöneticisi Wu Kan, “İşlemlerin durdurulmasına yönelik yeni kural orta ve uzun vadede iyi haber” şeklinde devam etti.

Hang Seng China Enterprises Endeksi güç içi işlemlerde yüzde 0.8 düşmesinin ardından yön değiştirerek 8,657.39 puan seviyesinden işlem gördü. Şanghay Bileşik Endeksi ve CSI 300 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.