Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro bölgesi ekonomik güveni Mayıs'ta ikinci ay üst üste artarken, Avrupa Merkez Bankası (AMB) teşvik programının etkileri hakkında daha fazla ipucu verebilecek olan ekonomik projeksiyonlarını yayınlamaya hazırlanıyor.

Yönetici ve Tüketici Güvenini ölçen endeks Nisan ayında 104.0'a revize edilen değerden Mayıs'ta 104.7 seviyesine yükseldi.  Güven Endeksi'nin ulaştığı değer son 4 ayın en iyi rakamı ve Bloomberg News'in derlediği ekonomist anketinin medyan beklentisi olan 104.4 seviyesinin de üzerinde bulunuyor.

Perşembe günü Viyana'da buluşacak olan AMB yetkililerinin son derece geniş politikalarını değiştirmemesi bekleniyor. AMB yetkilileri parasal genişleme politikasının miktarını Mart'ta üçte bir oranında artırarak 80 milyar euroya çıkarmış mevduat faizini de sıfırın altındaki bölgede daha da düşürmüştü. AMB Başkan Yardımcısı Vitor Constancio geçtiğimiz hafta, artan teşvikler ve yükselen petrol fiyatlarının yansımasıyla AMB'nin enflasyon hedefine 2018 itibariyle ulaşabileceğini düşündüğünü söylemişti.