Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS Group AG'ye göre, doğrudan petrol almak yerine petrol üreten büyük şirketlerin hisse senetlerinde alım yapmak gerekiyor.

Bankanın varlık yönetimi birimi yöneticilerinden Wayne Gordon, “Şu anda elimde bulunan büyük petrol şirketlerinin hisse senetleri. Çünkü fiyat hareketlerine daha az duyarlılar ve temettü ödemesi yapıyorlar” dedi.

Wayne, “BP Plc ve ConocoPhillips dahil şirketler harcamalarını azalttı ve bilançolarını düzeltti. Bu onları, kısa vadede 40 dolara dönmesi beklenen petrole göre daha cazip kılıyor” şeklinde görüş bildirdi.

Büyük petrol şirketleri, petrolün Şubat ayında 12 yılın dip seviyesine indiği piyasa kargaşasında sermaye harcamalarını azalttılar, sondaj sözleşmelerini gözden geçirdiler, çalışan sayısını azalttılar ve projelerini ertelediler. Pazartesi günü Singapur'da konuşan Gordon'a göre petrol Şubat düşüğünden yüzde 80 yükselişinde etkili olan ABD büyümesineki düşüş ve Kanada'dan Nijerya'ya kadar arzda görülen kesintiler geçici. Gordon, enflasyonun toparlanmasıyla birlikte ABD üretiminde görülen düşüşün de yavaşlayabileceğini belirtti.

Temmuz vadeli ABD petrolü kontratları, Nymex'te Singapur saatiyle 16:49'da varil başına 49.15 dolardan işlem gördü.