Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

“Mayıs sat ve git” stratejisinin, ABD Doları alınıp diğer yatırımların satılması durumunda iyi bir fikir olduğu ortaya çıkıyor.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 14-15 Haziran Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) aralarında başkan Janet Yellen'ın da bulunduğu Fed yetkililerinden gelen bir dizi faiz artırımı yanlısı açıklamayla birlikte, ardı ardına yedinci Mayıs ayını da artıda kapatmaya hazırlanıyor.

Singapur'da Mizuho Bank ekonomisti Vishnu Varathan, “Dolar, Fed faiz artımı beklentilerinden önemli ölçüde destek buluyor. Doların Yellen sonrası görünümü güçlü” dedi.

ABD parası, Pazartesi günü bir ayın zirvesi 111.45'i görmesinin ardından Salı günü Londra saatiyle 06:52'de yen karşısında 111.24 seviyesinden işlem gördü. Mayıs ayında yen karşısında yüzde 4.5 değer kazanan dolar, euro karşısında yüzde 2.9 yükselerek 1.1132 seviyesine geldi. ABD parası, Avustralya Doları karşısında aynı ayda yüzde 5 yükselerek 72.43 ABD centinden alıcı buldu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu ay yüzde 3.5 yükselerek 2012 yılından bu yana görülen en iyi Mayıs ayı performansını gösterdi. ABD parası Mayıs'ta sterlin dışında tüm önemli para birimleri karşısında yükseldi.