Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, bankacılık hisselerinin gerilemesiyle düşerek, yaklaşık yedi haftanın en uzun haftalık kazanç serisini durdurdu.

Bankacılık hisseleri Stoxx Europe 600 Endeksi grupları arasında en kötü performansı sergiledi. Banco Popolare SC ve Banco Popolare di Milano Scarl yüzde 5.4'ten fazla düştü. Volkswagen AG, emisyon skandalına karışmasının ardından çeyreklik karında yüzde 86'lık düşüş açıklaması sonrası yüzde 2.6 geriledi.

Stoxx 600, son işlem saatinde kayıplarını derinleştirerek Londra'da saat 16:39'da yüzde 0.8 düştü. Endeks, ABD ve İngiltere piyasalarının kapalı olması nedeniyle dünkü hafif işlem hacminde yüzde 0.1 yükselmişti.
Yatırımcılar, dünyanın en büyük ekonomisinin faiz artırımına dayanıp dayanamayacağına dair ipuçları bulmak adına bu haftaki ABD imalat ve ücret verilerine odaklanacak. Avrupa Merkez Bankası ise faiz kararını Perşembe günü açıklayacak ve ardından Başkan Mario Draghi basın konferansı düzenleyecek.

Zürih'te R&A Group Research & Asset Management araştırma birimi yöneticisi Otto Waser, "İstihdam verisi belki de Fed kararını şekillendirecek en önemli faktör." dedi ve "Eğer veri beklenenden daha zayıfa, faiz artırımı olasılığı azalacak. Avrupa ekonomisinin ise AMB'den gelecek ilave önlemlere izin vereceğini düşünmüyoruz." diyerek görüş bildirdi.