Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Petrol Bakanı, bu hafta gerçekleştirilecek OPEC toplantısı öncesi, Viyana'da Salı günü yaptığı bir açıklamada 2014 yılından bu yana fiyatlarda düşüşe sebep olan küresel petrol arz fazlasının düzelmeye başladığını belirtti.

BAE Petrol Bakanı Shail Al Mazrouei, Viyana'da Salı günkü açıklamalarında, “Yılbaşından bugüne kadar piyasa kendini yukarı yönlü düzeltiyordu. Piyasa tüketiciye ve üreticiye uygun makul bir fiyat buluncaya kadar düzeltme hareketine devam edecektir” dedi.

Mazrouei'nin açıklamaları, Perşembe günkü OPEC toplantısı öncesi bu hafta bir OPEC bakanından gelen ilk yorum oldu. Arz fazlasındaki azalmalar, OPEC dışında üretimin az olması ve beklenenden güçlü talebin etkisiyle Şubat ayında görülen 12 yılın dip seviyesinden yüzde 85'in üzerinde artıda olan petrol, üreticilerin artan iyimserliğini destekliyor.

Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminine göre Suudi Arabistan'ın rekabet stratejisine bağlı kalan OPEC grubundan, bu haftaki toplantıda üretimi sınırlandırma yönünde bir anlaşma çıkması beklenmiyor.