Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, gösterge endeksin Salı günü ralli yapmasının ardından, Japonya ekonomisinin ilk açıklanandan daha hızlı büyüdüğünü gösteren veri sonrası, yatırımcıların Çin dış ticaret verilerini beklemeleri ile birlikte fazla değişmedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Salı günü yüzde 1.1 yükseldikten sonra, yüzde 0.1'den az bir çıkış yaparak,Tokyo saati ile 09:01'de 131.47 seviyesine geldi. Dünya Bankası, ABD'nin de içinde bulunduğu gelişmiş ekonomilerde işletme harcamalarındaki durgunlukla birlikte, küresel büyüme görünümünü düşürdü. Bu indirim, dünya hisse senetlerinin  yılının en yüksek seviyesi yakınında seyrettiği ve Fed'in diğer bir faiz artırımını düşündüğü bir dönemde geldi. Çin'de bugün açıklanacak olan dış ticaret verilerinin durgun küresel talebi işaret etmesi bekleniyor.

Sydney'de AMP capital Investors Ltd. yatırım strateji müdürü Shane Oliver, "Küresel büyümenin ılımlı hale gelmesi ile birlikte, Fed faiz artırımına yaklaşımında daha kademeli olacaktır," dedi ve "Bu durum, özellikle gelişen piyasalarda, hisse senetlerini destekleyecek. Çin verileri halen endişe kaynağı. Büyüme bir miktar istikrar kazanırken, gerçekten bir iyileşme beklemiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında son yedi günde altıncı kez yükselmesi ile birlikte kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Japonya'da gayrı safi yurtiçi hasıla birinci çeyrekte yıllıklandırılmış rakamla yüzde 1.9 genişledi. Daha önce açıklanan rakam yüzde 1.7 büyüme şeklindeydi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 geriledi. Güney Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.4 düştü.