Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke Borsaları Fed'in faiz artış beklentilerinin azalması ve ham petrolün varil fiyatının 50 doları aşmasıyla yükseldi.

Vietnam borsası ikinci günde de yükseldi, borsa böylece Ocakta gördüğü dip seviyeden bu yana %20 değerlendi. Güney Kore para birimi won para birimlerindeki aertışa öncülük ederken ülkede tahvil faizleri ise rekor düşük seviyeye indi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi 2 haftadaki en büyük kaybına ilerledi.

Emtia fiyatlarındaki ralli ve Fed'in borçlanma maliyetlerini uzun süre daha düşük tutacağı beklentisi, gelişen piyasalardaki kazançları tetikledi. Cuma günü düşük gelen ABD tarım dışı istihdam verisi de bu artışta etkili oldu.

Trader'lar bu ay faiz artışı beklemezken Çin'de açıklanacak verilerin zayıf küresel talebe işaret ederek piyasaları baskılayabileceğini belirtiyor. Dünya Bankası bu yıl için küresel büyüme tahminini %2.9'dan %2.4'e çekmişti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.2 yükselerek 837.85 puan oldu ve 29 Nisan'dan beri en yüksek kapanışa ilerledi. Endeksteki 10 sanayi grubundan 9'u yükseldi.