Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcılığına, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Maliye ve Sağlık bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Murat Uysal getirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında açık bulunan Bakanlık Müşavirliğine, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akgündüz ve bu suretle boşalan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Elmas Yaşar Bostancı atandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müşavirliklerine, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ve Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül uygun görüldü.

Maliye Bakanlığı müşavirliğine, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı İsa Coşkun tayin edildi.

Bayburt Defterdarı Davut Karadağ, Erzurum Defterdarı İsmet Tapar ve Kırklareli Defterdarı Sacide Şakar, başka bir göreve atanmak üzere görevlerinden alındı.

Sağlık Bakanlığı Müşavirliğine Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Yasin Ayfer Erkoç getirildi.

Atamalar, 657 sayılı kanunun 59 ve 76. maddeleri ile 2451 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca yapıldı.

Uysal'ın Ataması

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama bilgilerine göre TCMB Başkan Yardımcılığına, Murat Uysal atandı. Uysal, nisan ayında TCMB Başkanlığına Murat Çetinkaya'nın atanmasının ardından başkan yardımcılığına getirilen ikinci isim oldu.

13 Mayıs'ta Merkez Bankasında uluslararası rezerv yönetimi ve Türk Lirası işlemleri gibi faaliyetlerin başında bulunan Erkan Kilimci de Başkan Yardımcılığına getirilmişti.

1971 yılında İstanbul doğumlu Uysal, Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. Uysal, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. ‘Enflasyon Hedeflemesi, Dünya’da ve Türkiye’deki Uygulamaları’ konulu yüksek lisans tezini tamamlayan ve meslek hayatına 1998 yılında Tekstilbank Hazine Bölümü’nde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Uysal, 11 Kasım 2011 tarihinden itibaren Halkbank Hazine Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, aynı zamanda 25 Mart 2014 tarihinden itibaren de Halk Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmüştü.