Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL



Çarşamba günü öğlen saatlerinde Sky News'in haberine göre konuya yakın kaynaklar İngiliz Tesco PLC'nin, Türk iştiraki Kipa’yı resmen Migros Ticaret’e sattığını söylemişti.

Tesco Kipa'dan Kamuoyu Aydınlatma Palatformu'na satış haberlerine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin ana hissedarı Tesco Overseas Investment Limited'in hisselerini Migros Ticaret A.Ş.'ye sattığına dair basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Ana hissedarımız tarafından verilen bilgiye göre, taraflar arasında pay devrine ilişkin görüşmeler sürdürülmekte olup henüz nihai bir anlaşmaya varılamamıştır. Kamuoyuna duyurulması gereken bir gelişme olması halinde Sermaye Piyasası Kurulu nezdindeki kamuyu aydınlatma ilkeleri çerçevesinde gerekli açıklamalar yapılacaktır."

Geçtiğimiz haftalarda Migros ile Tesco Kipa arasında satış görüşmeleri yapıldığı hatta anlaşmanın sağlandığına ilişkin iddialar öne sürülmüştü. O dönemde şirket yine KAP'a bir açıklama yaparak görüşmelerin gizli bir şekilde sürdüğünü ama sonuca varılmadığını duyurmuştu.

KİPA’YI 13 YIL ÖNCE ALDI

Migros ile el sıkışan Tesco Kipa’nın Türkiye’deki varlığı 1990’lı yılların başına dayanıyor. Kipa, Türkiye'nin batısında, tarihi bir ticaret merkezi olan İzmir'de 100 işadamının girişimiyle 1992 yılında kuruldu. Kipa, 2003 yılında uluslararası perakende şirketi Tesco tarafından satın alındı. Kipa’nın sahibi Tesco, 12 ülkede faaliyet gösteriyor.

2003 yılında İzmir'deki 5 mağazayla yola çıkan Kipa, bugün İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Türkiye’nin en büyük üç şehri de dahil olmak üzere, 20 şehirde 168 mağazayla her hafta yaklaşık 1,5 milyon müşteriye hizmet veriyor. Kipa 6 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor.

Habertürk