Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Brent petrolün varil fiyatının 52 doları aşması ve Fed'in faiz artışını öteleyeceğine dair iyimserlik gelişen ülke paralarını desteklerken Borsalar ise düştü.

MSCI Gelişen Piyasa Para Brimleri Endeksi %0.1 artışla 6. günde de yükseldi ve Mart'tan beri en uzun süreli artış trendine ilerledi.

Para birimi ringit %0.7 artarak 3 haftanın zirvesine çıkarken Filipin peso'su 8 ayın en yüksek seviyesini gördü. Güney Kore para birimi won dalgalanırken ülkede 3 yıllık tahvil faizi 3 baz puan gerileyerek %1.67 ile rekor düşük seviyeye geriledi.

Borsalar

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ufak değişim kaydetti, endeks bu yıl %6.1 yükseldi. MSCI Dünya Endeksi ise bu yıl %2.1 arttı.

Gelişen ülke borsaları endeksindeki 10 sanayi grubundan 6'sı yükseldi.

Filipin borsaları %1 gerileyerek 4 günlük artışuı sonlandırırken Güney Kore'de Kospi Endeksi %0.2 düştü. Bu, 5 gündeki ilk düşüş oldu. S&P BSE Sensex Endeksi %0.7 düşerken Jakarta Bileşik Endeksi ikinci günde de geriledi.

Çin, Hong Kong ve Tayvan'da ise borsalar tatil nedeniyle işlem yapmadı.

Bangkok'taki SCB Securities'de yatırım stratejisti olan Isara Ordeedolchest, "Petroldeki ralli gelişen piyasaları daha fazla destekleyebilir, Fed'den faiz artış endişesi ise şimdilik ötelenmiş görünüyor" yorumunu yaptı.