Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in gelecek haftaki kritik toplantısı öncesinde Borsa ve para birimleri ikinci günde de düşüyor. Petrolün varil fiyatının 52 doların altına gerilemesi de düşüşte etkili oldu.

Güney Kore para birimi won Merkez Bankası'nın faizleri indirmesinin ardından kayıplara öncülük etti. Won dolara karşı %0.7 düşüşle 1,163.80 oldu ve 5 günlük artışı sonlandırdı.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.2 düştü. Endeks yine de haftalık bazda %1.5 yukarıda. Bu, 2 ayın en iyi performansı.

Malezya para birimi ringit ve Hindistan para birimi rupi en az %0.4 düştü. Offshore yuan Marttan beri en büyük haftalık kaybına ilerledi. 

Borsalar

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %&0.6 düştü ve haftalık yükselişi %2 oldu. Bu yıl endeks %4.8, MSCI Dünya Endeksi %1.3 yükseldi.

Brent petrolün varil fiyatı bugün %0.3 düşerek 51.82 dolardan işlem gördü. Düşüşe rağmen fiyatlar, Ekim'den beri görülen en yüksek seviyelerde seyrediyor.

Bloomberg Emtia Endeksi %0.2 düştü, endeks 3 Haziran'dan beri %3 yükseldi. Hong Kong'ta Hang Seng China Enterprises Endeksi %1.5 düştü Endeks 9 gün süren ralli boyunca %5.9 oranında değerlenmiş ve bu dönemde Ukrayna ve Arjantin borsalarından sonra en iyi performansı kaydeden borsa olmuştu.

Çin borsası ise Pazartesi günü yeniden işlem yapmaya başlayacak. Ülkede açıklanacak olan sanayi üretim ve perakende satışlar verileri takip edilecek. Filipin borsaları önceki seansta %2.4 düşmesinin ardından %0.6 yükseldi. Ülkede bugün açıklanan veri ihracatın Nisan'da 13. ayda da daraldığını gösterdi.

Şimdi gözler gelecek haftaki Fed toplantısına çevrildi. ABD'de 6 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşen tarım dışı istihdam verisi Haziran'da faiz artış beklentilerini azalttı. Gözler gelecek haftaki Fed toplantısına çevrildi.