Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Microsoft, sosyal ağ sitesi Linkedin'i 26.2 milyar dolara satın alıyor. Microsoft, Linkedin için tamamını nakit olarak hisse başına 196 dolar ödeyecek. Microsoft'un ödeyeceği fiyat Linkedin hisselerinin Cuma günü kapanışına göre yüzde 49.5 prime işaret ediyor.

Bloomberg verilerine göre, Microsoft'un Linkedin'i satın almak için ödemeyi kabul ettiği miktar, Linkedin'in Vergi Amortisman Faiz Öncesi Karının (VAFÖK) 91 katına denk geliyor. Bloomberg verilerine göre, bu çarpan, bu yıl 5 milyar dolar üzerinde gerçekleşen satın almalar arasında en yükseği oldu.

Bugün açıklanan anlaşma, Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın yönetiminde gerçekleşen en büyük satın alma oldu. Nadella, göreve geldiği 2014 yılından itibaren bulut tabanlı hizmetler ve üretkenlik araçlarıyla şirket müşterilerini cezbetmeye çalıştı. Linkedin, Microsoft'un süregelen yeniden yapılandırma sürecine tam olarak uymuyor ancak Microsoft'a çalışanlar, iş arayanlar, insan kaynakları şirketleri ve işverenlerin kullandığı dünyanın en büyük sosyal ağına ulaşma imkanı tanıyor. Nadella yaptığı açıklamada, satın alma sayesinde, Linkedin'in büyümesi kadar, Office 365 ve Dynamics hizmetlerinin de büyümesinin sağlanacağını belirtti.

Açıklama sonrasında New York'ta işlem gören Linkedin hisse senetleri yüzde 49 yükselerek 194.63 dolara yükseldi. Microsoft hisseleri yüzde 3.7 gerileyerek 49.60 dolara düştü.

Microsoft'tan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Linkedin anlaşma gereği marka ismini, şirket kültürünü ve bağımsızlığını koruyacak, şirketin CEO'su Jeff Weiner görevine devam edecek.

Linkedin twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Microsoft ve Linkedin, profesyoneller ve kurumları kuvvetlendirmek için güçlerini birleştiriyor" derken, CEO Jeff Weiner'in sözleşmeye ilişkin görüşlerini paylaştı. Microsoft ise takipçilerine Linkedin'i satın aldıklarını twitter hesabından duyurdu.

— LinkedIn (@LinkedIn) June 13, 2016