Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin AB'den çıkacağına dair endişeler gelişen ülke Borsalarında kayıplara neden oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi dünkü kazancının büyük kısmını sildi. Asya'da birçok borsa geriledi. Fed'in faiz kararı sonrasında para birimleri yükseldi. Endonezya rupi'si ve Güney Kore won'u en büyük artışı kaydetti. Fed yetkilileri dün para politikasını değiştirmezken faiz artış hızının önceki tahminlerden daha yavaş olacağı sinyalini verdi. 

Fed Başkanı Janet Yellen karar sonrası değerlendirmesinde 23 Haziran'da İngiltere'de yapılacak referandumun karar almalarında etkili olduğunu, Brexit kararının küresel ekonomi ve piyasalar için sonuçları olacağını bildirdi.

Borsalar

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.8 düşerek altı günde beşinci kez düştü. Endeks yıllık bazda %1 yukarıda seyrediyor.

Tayvan'da Taiex Endeksi %1.4 düşerek 27 Mayıs'tan beri en düşük kapanışa ilerledi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi %1.2 düşerken Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi iki haftadaki en büyük günlük kazancın ardından hafif değişim kaydetti. Tayland ve Hindistan'da ise borsalar yaklaşık %1 oranında düştü.

Hang Seng China Enterprises Endeksi %2.2 düşerek 3 haftanın en düşük seviyesine ilerledi. Filipinler Borsası ise %1 yükseldi.

Para birimleri ise Fed'in söyleminden destek buldu. MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi dünkü %0.2'lik artış sonrası bugün %0.1 yükseldi.

Endonezya para birimi rupi %0.4 artarak 7 Haziran'dan beri en hızlı yükselişi gerçekleştirdi. Won %0.3, Malezya ringiti %0.2 oranında yükseldi.