Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Societe Generale, oylamadan İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) sonucu çıkarsa altının 1,400 dolara çıkabileceği tahmininde bulundu.

Societe Generale'in emtai araştırma bölümünün  Asya müdürü Mark Keenan, Bloomberg TV'ye yaptığı değerlendirmede, İngiltere'nin ABD'den ayrılması kararının çıkması durumunda, güvenli liman talebinden dolayı altının yükseleceğini, ancak yükselen doların bakır gibi metalleri baskı altına alacağını ve riskten kaçınma eğiliminin petrolü olumsuz eetkileyeceğini söyledi.

Keenan, Brexit durumunda, altının ons başına 1,400 doları görebileceğini ve volartilitenin önemli ölçüde artacağını belirtti.

Spot altın bugün ons başına 1,269.15 dolar civarında işlem gördü.

Keenan, Brexit durumunda, başta bakır olmak üzere metallerin ve petrolün yüzde 5 civarında değer kaybedebileceği tahmininde bulundu.

SocGen, kısa vadeli petrol kontratlarında kısa pozisyona ve daha orta vadeli ve uzun vadeli kontratlarda şse uzun pozisyona girilmesi yönünde tavsiyede bulundu.

Keenan, İngiliz halkının AB'de kalma yönünde oy kullanması durumunda, yatırımcıların dikkatlerinin yeniden ABD'nin para politikasına çevrileceğini kaydetti ve "(Fed Başkanı Janet) Yellen'ın ekonomik görünüm konusunda temkinli tutumu da muhtemelen altına destek verecek" dedi.