Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) ekonomistleri Cuma günü yayınladıkları raporda, Brexit'in ABD ekonomik büyümesi üzerinde önümüzdeki 6 çeyrekte 0.2 puan etkisinin olacağını tahmin ederken, bu beklentiye bağlı olarak Fed'in faiz artım sürecini erteleyebileceğini belirttiler. BofAML ekonomistleri raporda, "Fed muhtemelen faiz artırım döngüsünü erteleyecek" ifadesine yer verdiler.

BofAML raporunda, Brexit referandumunun sonucunun, halihazırda hassas olan ABD ekonomisi ve küresel ekonomiler üzerinde yeni bir güven şoku yarattığı belirtilirken, Brexit'in ABD ekonomisi üzerindeki etkilerinin hemen önümüzdeki çeyrek hissedilebileceği ifade edildi. BofAML ekonomistler bu bağlamda ABD ekonomisine ilişkin beklentilerini gözden geçirdi. BofAML, 2016 büyüme beklentisini yüzde 1.8'de bırakırken, 2017 büyüme beklentisini 0.2 puan aşağı revize etti. BofAML ABD ekonomisinin 2017'de yüzde 1.8 büyümesini bekliyor.

BofAML, ABD büyümesine ilişkin beklentilerindeki revizyona paralal olarak, bir önceki faiz artırımı beklentilerini bir çeyrek ötelediğini söyledi. BofAML, Fed'in bir sonraki faiz artırımının Aralık'ta geleceğini ve 2017'de Haziran ve Aralık'ta iki faiz artırımı daha olacağını tahmin ediyor.

BofAML, faiz artırımına ilişkin beklentilerindeki değişimin Avrupa ekonomisindeki büyüme, güven şokunun büyüklüğü ve dolardaki harekete bağlıyor, ancak, belirsizliklerin çok yüksek olması nedeniyle beklentilerin güncellenebileceğini ifade ediyor.