Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararına ilişkin, "Tarihi öneme sahip bir gelişme. Artık AB'nin, politikalarını ve stratejilerini ciddi anlamda gözden geçirmesi gerekiyor." dedi.

Tüfenkci, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin söz konusu kararına ilişkin referandum sürecini yakından takip ettiklerini belirten Tüfenkci, "Halkın kararına saygı duyuyoruz. Tarihi öneme sahip bir gelişme. Artık AB'nin, politikalarını ve stratejilerini ciddi anlamda gözden geçirmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ayrılma kararının, Türkiye'nin AB ve İngiltere'ye yaptığı ihracatı etkilemeyeceğini aktaran Tüfenkci, ticarette karşılıklı çıkarların önemli olduğunu, kaliteli üretim ve doğru fiyatlandırma yapıldığı takdirde her zaman pazar bulunabileceğini vurguladı.

AB'nin "vazgeçilemez" olmadığının altını çizen Tüfenkci, "Önemli olan kendi üretimimizi ve pazarımızı çeşitlendirerek hem ekonomimizi hem de demokrasimizi geliştirmektir. Türkiye, bu noktadaki duruşundan vazgeçmeyecektir." diye konuştu.

AB'nin samimi davranması durumunda, Türkiye'yi en kısa sürede üyeliğe kabul ederek gücünü artırabileceğine işaret eden Tüfenkci, "Ancak Türkiye politikası İslamofobik korkular çerçevesinde oluşturulursa, bu noktada kaybeden biz değil, AB olur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin terörle mücadelesine ara vermeden devam edeceğini dile getiren Tüfenkci, "AB'nin, vizesiz seyahati bir lütuf olarak sunarak, terörle mücadelemizi görmezden gelen politikalar oluşturması ve mücadelemizin azmini kıracak kararlar almamızı beklemesi kabul edilebilir bir durum değildir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın liderliğinde bu hususta son derece kararlıyız." diye konuştu.

AA