Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken Demokratların muhtemel adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, ülke genelinde yapılan en güncel iki ankette de Cumhuriyetçilerin muhtemel adayı iş adamı Donald Trump'ın önünde olduğu bildirildi.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken Demokratların muhtemel adayı Clinton, anketlere göre Cumhuriyetçilerin muhtemel adayı Trump'ın önünde yarışı götürüyor.

ABD'ye yayın yapan Washington Post gazetesi ile ABC kanalının ortaklaşa ülke genelindeki kayıtlı seçmenler arasında yaptığı ankete göre Clinton, Trump'ın 12 puan önünde gözüküyor. Buna göre Clinton, ankete katılanların yüzde 51'inin başkanlık adayı iken Trump ise yüzde 39'undan başkanlık için oy alabiliyor.

İkinci ankette puan farkı 5

Yine ABD'de yayın yapan Wall Street Journal ile NBC kanalının ortak yaptığı diğer bir ankette de Clinton oyların 46'sını, Trump ise yüzde 41'ini alıyor. Bu ankette iki muhtemel rakip arasındaki fark 5 puan olarak ortaya çıkıyor.

Her iki partinin kesin başkan adayı temmuz ayında yapılacak parti kurultaylarında belli olacak. Demokrat Parti'nin kurultayı 25-28 Temmuz tarihlerinde Philadelphia'da, Cumhuriyetçi Parti'nin kurultayı ise 18-21 Temmuz tarihlerinde Cleveland'da yapılacak.

AA