Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezindeki basın toplantısında, yurt genelinde bugün 18 yangının çıktığını belirtti.

Bunların 16'sının tamamen kontrol altına alındığını bildiren Bakan Eroğlu, Antalya'da iki yangının yaşandığını söyledi. Kumluca'daki yangının gece söndürüldüğünü ancak rüzgarın yönünün dönmesi neticesinde yangının tekrar alevlendiğini ifade eden Eroğlu, "Şu anda Kumluca'daki yangını kontrol altına aldık. Hatta bazı ekipleri şu anda devam eden Adrasan'a çektik. Şu anda 700 elemanımız bu yangına müdahale ediyor" diye konuştu.

"Dünyada ilk defa uygulanan metotla oteller yanmaktan kurtarıldı"

Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin cansiperane şekilde yangınla mücadele ettiklerini dile getiren Eroğlu, "Otelleri korumak için orman teşkilatı kendine has ve dünyada ilk defa uyguladığı bir metotla oradaki bütün otelleri yanmaktan kurtardı. Yoksa oteller büyük risk altındaydı" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu yangına 3 uçak ile 5 helikopterin yanı sıra arazözlerin, ilk müdahale araçlarının, dozerlerin müdahale ettiğini, bunların sayılarının daha da artacağını belirterek, "Şu anda rüzgar da biraz hafiflemiş durumda. Kuvvetli esen rüzgarın hızı bir miktar azaldı" dedi.

"Yanan alanlar  bir yıl içinde yeniden ağaçlandırılıyor"

Yanan alanların hiçbir şekilde başka maksatla asla tahsis edilmediğini kaydeden Eroğlu, bu alanların bir yıl içinde tekrar yeniden ağaçlandırıldığını söyledi.

"Elimizde net veri yok"

Yangının çıkış sebebiyle ilgili soru üzerine Eroğlu, "Elimizde net hiçbir veri yok. Bununla ilgili Antalya Valiliği, emniyet teşkilatı ve jandarma çok sıkı bir çalışma yapıyor. Biz şu anda sadece bütün gücümüzle yangını söndürmek için gayret ediyoruz. Adrasan'daki yangının muhtemelen o civardaki bir serada bir takım maddeleri dışarı atıp yakmak isterken çıktığı şeklinde bir ihbar geldi ama net bir şey değil" değerlendirmesini yaptı.

Vatandaşlara "dikkatli olun" çağrısı

Haziran, temmuz ve ağustosun yangına karşı çok hassas aylar olduğunu belirten Eroğlu, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

"Keşan'daki yangın kontrol altına alındı"

Eroğlu, Keşan'daki yangının ise orman teşkilatının cansiperane çalışması neticesinde kısa zamanda kontrol altına alındığını kaydetti.

AA