Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 27 Haziran Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde esnaf ve vatandaşlarla iftar yapacak.

(Ankara/20.30)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık ediyor.

- Yıldırım, bir süredir İsrail ile yürütülen müzakerelerde varılan aşamayla ilgili basın toplantısı düzenleyecek, AK Parti Genel Merkezi'nde 9. Geleneksel Büyükelçiler İftar Programı'na katılacak.

(Ankara/09.00/13.00/20.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 10-26 Temmuz'da İstanbul’da yapılacak "UNESCO 40. Dünya Miras Komitesi Toplantısı"na dair düzenlenecek iftar ve basın toplantısına katılacak.

(İstanbul/20.49)

2- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulu'nda, Lübnan'da bulunan Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne dahil olarak görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının görev süresinin uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi ve Danıştay Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklikler öngören yasa tasarısı görüşülecek.

(TBMM/14.00)

- TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler başlayacak.

(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşecek, daha sonra Hilton Oteli'nde İsrail-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesine dair bir basın toplantısı düzenleyecek.

(Roma)

2- Birleşik Krallık'ta geçen hafta yapılan Avrupa Birliği referandumundan çıkan birlikten ayrılık kararının yankıları takip ediliyor.

(Londra)

3- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz mevkidaşı Philip Hammond ile bir araya gelecek.

(Londra)

4- Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile bir araya gelecek, Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman ile görüşecek.

(Berlin)

5- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşecek.

(Paris)

6- İspanya'da yapılan erken genel seçimlerin sonuçları, analizleri ve liderlerin görüşleri takip edilecek.

(Madrid)

7- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

8- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

GÜNCEL

1- Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından hazırlanan "Adalet Sistemimizin Sorunları, İyileştirilmesi ve Güvenilirliğinin Artırılması" hakkında hazırlanan özel rapora ilişkin basın toplantısı düzenleyecek

(Ankara/10.30)

2- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Ulucanlar semtindeki yenilenen aşevinin açılışını yapacak.

(Ankara/19.30)

AA