Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ekonomik büyümeye zarar vereceği endişeleri ve petroldeki kayıplar kur ve Borsaların düşmesine neden oluyor.

Bugün Malezya borsası %0.5, Güney Kore borsası %0.2, Endonezya borsası %0.4 düştü. Çek para birimi koruna ve Güney Afrika para birimi rand kurlardaki düşüşe öncülük etti.

Societe Generale Döviz stratejisti Jason Daw, Brexit'in gelişen piyasalarda bir müddet daha etkili olacağını belirtti. Bazı uzmanlar ise Brexit nedeniyle Fed'in faiz artış ihtimalinin azaldığını, gelişen piyasalardaki düşüşün alım fırsatı olabileceğini belirtiyor. Sucorinvest Asset Management'ta yönetici olan Jemmy Paul "Bu durum alım fırsatı yaratıyor. Orta vadede özellikle de Fed faiz artışını ertlerse gelişen piyasaların görünümü iyi" diye konuştu.

PARA BİRİMLERİ

Koruna %1, rand %0.9, Polonya zlotisi %0.8 geriledi.

Ringit petrol fiyatlarındaki düşüşle 3 haftanın dip seviyesine indi. Para birimi dolara karşı %1.8 düşüşle 4.1663'ten işlem gördü. Bu, 2 Haziran'dan beri en düşük seviye. Brent petrol fiyatları %0.1 geriledi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Cuma günü %3.5 düşüşün ardından bugün %0.6 düştü. Endeksteki 10 sanayi grubundan 9'u geriledi. Endeks bu çeyrekte %4.2 düştü.

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi cuma günkü %1.3'lük gerilemenin ardından bugün %1.2 yükseldi.