Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının gelişmekte olan piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendirirken, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) para birimleri dolar karşısında değer kaybediyor.

SocGen: Brexit'in orta-uzun vadeli sonuçları değerlendirilecek

Societe Generale stratejisti Roxana Hulea bugün yayınlaığı müşteri notunda, EMEA para birimlerinin belirsizliğe karşı daha korunmasız konumda bulunduklarını söyledi.

Hulea'ya göre, İngiltere'de gerçekleşen referandumun sonucu riskten kaçış ve belirsizliklerin artmasıyla, gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde ilk olarak güçlü dalgalanma etkisi yarattı. SocGen stratejisti Hulea, piyasaların bundan böyle, Brexit'in küresel makroekonomik ortam üzerindeki muhtemel sonuçlarının orta ve kısa vadeli etkilerini hazmetmeye başlayacağını söyledi.

Credit Agricole: Yarınki AB toplantısı birliğin geleceği için önemli

Credit Agricole stratejistleri bugünkü müşteri notunda, yarın gerçekleşecek Avrupa Birliği (AB) toplantısının, Brexit ve İspanya seçimlerinin ardından, AB'nin geleceğine ilişkin önemli göstergeler sunacağını belirtti.

BofAML: Brexit'ten sonra Brezilya gündeme gelecek

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) ekonomistleri, gelişmekte olan piyasalar için önümüzdeki süreçte yeni politik risklerin olabileceğini belirtirken, Brexit referandumunun bitmesinin ardından, piyasa oyuncularının Brezilya'daki Senato soruşturmasına odaklanacağını söyledi.

Commerzbank: Brexit, Türkiye için ekonomik ve siyasi riskleri artırıyor

Commerzbank gelişmekte olan piyasa stratejisti Simon Quijano-Evans, Türkiye'nin AB'ye bağımlılığını azalttığının ancak halihazırda ihracatının yüzde 40'ını AB'ye yaptığını belirterek, "Brexit, Türkiye'nin büyük ticaret ortaklarından birinde istikrarsızlık olasılığını artırdığı için, Türkiye açısından hem ekonomik hem siyasi cephede riskleri artırıyor" yorumunda bulundu.