Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL
TAV Havalimanları, işletmesini üstlendiği Tiflis Havalimanı'ndaki yeni terminalin temelini attı.

TAV Havalimanlarından yapılan açıklamaya göre, temel atma törenine Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Gürcistan Başbakan Yardımcısı Dimitri Kumişvili, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TAV Georgia Genel Müdürü Mete Erkal, bürokratlar, gazeteciler ve TAV çalışanları katıldı.

Temeli atılan ve 2017 sonunda tamamlanması planlanan yeni terminalle Tiflis Havalimanı yılda yaklaşık 4 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

Toplamda 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni terminal projesi kapsamında pist ve taksi yollarının rehabilitasyonu ve 5 yeni uçak park alanının yapımı da bulunuyor. TAV'ın Tiflis ve Batum havalimanlarını 2027'ye kadar işletme hakkı bulunuyor.

"İlişkilerin ileriye taşınması için çalışıyoruz"

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Tiflis Havalimanı'nın yurt dışındaki ilk yatırımları olarak kendileri için ayrı bir önemi bulunduğunu belirterek, 2005'ten bu yana Tiflis, 2007'den bu yana da Batum Havalimanını işlettikleri bilgisini verdi.

Gürcistan'da şu ana kadar 100 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini aktaran Şener, şu ifadeleri kullandı:

"İşletmeyi devralmamızın ardından önemli bir sinerji yarattık. THY, Tiflis'e uçuş sayısını haftada 3'ten 32'ye çıkardı. Pegasus ve AtlasGlobal Tiflis'e uçmaya başladı. İki ülke arasındaki tarihsel ilişkilerin daha da ileriye taşınması için katkı sunmak üzere çalışıyoruz. Bu anlamda iyi bir ülke temsilciği yaptığımıza inanıyoruz. Sayın Kvirikaşvili tarafından verilen Üstün Hizmet Nişanı'nı almaktan ayrıca onur duydum. Bu ödülü tabii ki çalışkan ve cefakar TAV çalışanları adına alıyorum. Bu nişanın verdiği şevkle Türkiye ve Gürcistan arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin ve karşılıklı işbirliğinin güçlenmesi için çalışmayı sürdüreceğiz."


 

AA