Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:00'da güncellendi)

ABD hisseleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma yönünde oy kullanmasının ardından düşüşünü devam ettirdi. Dow Jones Sanay Endeksi, hisse senetlerinin cuma günü 10 ayın en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından 259 puan düştü.

Bankalar, Cuma günü beş yılın en kötü bir günlük düşüşünü kaydettikten sonra, bugün de kayıpların merkezindeydi. Bank of America COrp. ve JPMorgan Chase & Co. yüzde 3.8'den fazla düştü. Ham madde ve sanayi hisseleri 2011'den beri en sert arka arkaya kayıplarını kaydetti. Beklentilere bir darbe de, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un İngiltere'nin kredi notunu iki seviye aşağı çekmesiyle geldi.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 1.8 düşerek 2,000.61 puana geriledi. Endeks son 100 ve 200 gündeki ortalama fiyatının altına düştü. Dow Jones Sanayi Endeksi, Cuma günü 600 puan düştükten sonra, 259 puan geriledi. Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 2.4 düştü.

Manning & Napier Advisors kıdemli analist ve porföy yöneticisi Ben Rozin, "Bugün, Cuma gününün bir kopyası gibiydi." dedi ve "Yıla, ilk çeyrek karlarının zayıf olmasıyla girdik ve ikinci çeyreğe geldiğimizde daha iyi olabileceğine dair işaretler gördük. Büyük bir şok güven veya yatırım için iyi değildir. Çok fazla belirsizlik var ve insanlar vakitnden önce pozisyon alamadı." diye konuştu

Riskli varlıklar, Britanyalıların Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde oy kullanmasıyla baskı altına girerek, zaten oldukça kırılgan olan küresel ekonomik iyileşmenin, dünyanın en büyük tüketici bloklarından birindeki ticaret karmaşasıyla, sarsılmasından endişe ediliyor. Cuma günkü kayıplar S&P 500'ün haftalık kazançlarını tersine çevirmesine ve endeks volatilitesinin yzüde 49 yükselmesine sebep oldu.

(23:00'da güncellendi)