Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile yaptığı görüşmelerin ardından, Berlin'de yaptıkları basın konferansında, Büyük Britanya, Madde 50'yi harekete geçirmeden, resmi ya da resmi olmayan konuşmaların başlamayacağını söyledi.

Merkel, Brexit'in sancılı ve üzücü olduğunu söyledi ve oylamanın sonuçlarının farkına varılması gerektiğini söyledi. Sorumluluklarını anladıklarını dile getiren Merkel, Avrupa Birliği'nin en büyük ekonomilerden biri olduğunu söyleyerek, AB'ye yeni bir soluk getirmek için güvenlik, ekonomi ve büyüme odaklı yeni teklifler sunacaklarını belirtti ve bu konuların yarınki zirvede tartışılacağını ifade etti.

Piyasalar hakkında konuştuklarını söyleyen Merkel, gelişmeleri dikkatle izlediklerini belirterek, piyasalara AB'nin güçlü bir şekilde birlikte olmaya devam ettiğini göstermenin önemini vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise, kaybedecek zamanlarının olmadığını ve Brexit'i erteleme riskinin piyasalarda belirsizliğe neden olduğunun altını çizdi. Hollande, Avrupa'nın güçlü olduğunu söyleyerek, Avrupa Merkez Bankası'nın belirsizliklerle mücadele etmesi gerektiğini söyledi. 

İtalya Başbakanı Renzi, Avrupa Birliği'nin güçlü ve sağlam olduğunu vurguladı ve, İtalya'nın Avrupa için üzerine düşeni yerine getireceğini söyledi. Renzi de Hollande gibi Brexit'in ardından harcanacak vaktin olmadığına dikkat çekerek, sadece İtalya'nın değil tüm Avrupa Birliği'ndeki bankacılık sektörünün 'cezalandırıldığını' söyledi.

Renzi Büyük Britanya'nın ayrılmasından üzüntü duyduklarını ancak yeni bir sayfa açmak için bunun doğru bir zaman olduğunu bildiklerini belirtti.

Merkel, Hollande ve Renzi, AB'ye yönelik zorlukları tartışmak için Eylül ayında tekrar bir araya gelecekler.