Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Düşüşte olan küresel tahvil faizleri yüzde 1'e yaklaştı ve Japonya gösterge tahvillerinin tamamının faizleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma yönündeki kararının büyümenin yavaşlayacağı ve Fed'in faiz artırımına gitmeyeceğine ilişkin endişeleri artırması ile ilk kez yüzde 0.1 seviyesinin altına geriledi.

Bank of America Corp. Küresel Tahvil Piyasası Endeksi, 1996 yılından bu yana ilk kez yüzde 1.11 düzeyine geriledi. Japonya'ın yükselişi ülkenin en uzunu olan 40 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizini yüzde 0.075'e çekti. Avustralya ve Güney Kore 10 yıllık tahvillerinin faizleri öngörülmemiş seviyelere geriledi.

Tokyo'da Sumitomo Mitsui Trust Asset Management'tan bir tahvil yatırımcısı olan Hideaki Kuriki, “Küresel tahvil faizleri kademeli olarak düşecek. Küresel ekonomi kötüye gidecek. Fed faiz artırımı yapamaz” dedi.

Japonya 10 yıllık gösterge tahvil faizleri, beklenmedik bir şekilde gerileyerek Tokyo saatiyle 13:28'de eksi yüzde 0.225 oldu. 30 yıllık tahvil faizleri, yüzde 0.05 ile tüm zamanların düşüğüne geriledi.