Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Guvernörü Jerome Powell, küresel risklerin, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma (Brexit) yönünde oy kullanmasının ardından, daha da aşağıya döndüğünü söyledi ve bunun sonucu ortaya çıkan yeni risklerin para politikasının yeniden değerlendirlmesini getirebileceğini belirtti.

Powell, Chicago Council on Global Affairs için hazırladığı konuşmasında, "Brexit oyu, tüm dünyada , bizimki dahil, ekonomiler için yeni sıkıntılar yaratma potansiyeli taşıyor," dedi ve "Küresel görünümün evrilmesi ile birlikte, ABD ekonomisi ve maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerimize doğru süregelen iyileşmeyi desteklemeye yönelik uygun politika duruşumuz için yansımamalarını değerlendirmek önemli olacak" şeklinde görüş bildirdi.

İngiltere'de 23 Haziran'da yapılan referandumda AB'den ayrılma kararının çıkması piyasalarda kargaşaya neden oldu ve Fed'in de içinde bulunduğu merkez bankalarının yatırımcıları sisteme likidite sağlamaya hazır oldukları yönünde güven verme çabalarına yöneltti. Powell da Salı günkü konuşmasında bu yöönde bir güven verdi. Fed guvernörü, ayrıca, ABD ekonomisinin görünümünü de değerlendirdi ve para politikasının gevşek kalmaya devam etmesş gerektiğini belirtti.

Powell, "Tüm dünyada ekonomik faaliytteki zayıflık ve buna bağlı olarak meydana gelen piyasa volatilitesi, ekonomimizin performansı üzerinde baskı oluşturuyor," dedş ve "Para politikasının, zorlu küresel ortamda çalışmayı sürdürmemizle birlikte, büyümeye destek olacak şekilde kalması gerekecek" şeklinde konuştu.

Brexit kararı ışığında finansal koşulların sıkılaştığını, ancak piyasaalrın düzenli seyrettiğini sözlerine ekledi.