Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Faiz artırımlarının temposunu tahmin etmekte sürekli olarak Fed'den daha iyi olan traderlar, politika yapıcıların gelecek toplantılarda faiz indirimine gitmesine artırımdan daha fazla ihtimal veriyor. 2018 yılının başına kadar faiz artırımına gidilmesine yüzde 50'nin üzerinde ihtimal vermeyen traderların, faiz artırımına yüzde 100 ihtimal verdiği ilk tarih ise aynı yılın son çeyreği.

Merkez bankası politikası görünümüne ilişkin bu büyük değişiklik, Brexit referandumu sonrası küresel hisse senetleri ve emtiaların düşmesi ve hazine tahvilleri ile doların yükselmesi ardından geldi. Bu durum dünyanın en büyük ekonomisindeki mali şartları zorlaştırdı, enflasyonbeklentilerini aşağı çekti ve küresel büyüme görünümünü olumsuz etkiledi.

New York'ta BMO Capital Markets tahvil stratejisti Aaron Kohli, “Piyasa, önümüzdeki aylarda gidilebilecek bir faiz artırımına az ihtimal veriyor. Fed şimdi gerçekten sıkıştı, bu nedenle piyasa 2017 ortalarına kadar faiz artırımını önemli ölçüde fiyatlamıyor” dedi.