Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına basında çıkan haberleri takip etmelerini tavsiye ederken, uçuşlarda gecikmeler yaşanabileceği söylendi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı sayfasında Türkiye'ye gidecek Alman vatandaşlarına yönelik yer alan uyarıda,"28 Haziran 2016 günü uluslararası Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı meydana geldi. Havalimanı 29 Haziran sabah saatlerinden itibaren yeniden uçuş trafiğine açıldı. Ancak gün içerisinde önemli gecikmeler ya da bazı uçuş iptalleri olabilir. İstanbul'a seyahat edecek olanlara seyahat acentaları ve havayolu şirketleriyle irtibata geçmeleri ve basında çıkan haberleri takip etmeleri tavsiye edilir" denildi.

Daha önceki terör saldırılarında yapılan seyahat uyarılarında, terör saldırılarına karşı dikkatli olunması vurgusu yapılırken, bu kez yapılan güncellemede uçuşlarda yaşanabilecek gecikmelere vurgu yapması dikkat çekti.

ÖNCEKİ UYARILAR KORUNDU

Seyahat uyarısında daha önce yapılan uyarılar sürdürülürken, İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerde dikkatli olunması; kalabalık yerlerden uzak durulması önerisi korundu.

Ülkdedeki politik gerilim nedeniyle terörist saldırıların olabileceği, Türkiye'nin Güneydoğu kentlerine gidilmemesi tavsiyesi de seyahat uyarısındaki yerini korudu.

Habertürk